حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد مطرح کرد:

مرگ؛ حقیقتی فراموش شده

تاریخ انتشار:
استاد حوزه علمیه با اشاره به این که یاد مرگ قلب انسان را جلا می بخشد، بیان کرد: کسی که مرگ را قبول کند، دلش نورانی شده و به زندگی دنیا وابسته نمی شود.

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در مراسم شام شهادت امام جعفر صادق(ع) که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به این که «صلوات» در میان مستحبات شب و روز جمعه بسیار سفارش شده است، گفت: رمز مهم استجابت دعاها مداومت بر این ذکر شریف است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به این که چارچوب های زندگی از دیدگاه امام صادق(ع) بر مدار چهار محور است، اظهار داشت: به ایشان عرض شد «زندگي دنيايي ات را بر چه چيز بنا كرده ‏اى؟ فرمود بر چهار چيز؛ فهميدم كه عمل مرا ديگرى انجام نمي دهد، پس به كوشش پرداختم، دانستم كه خداوند بر حال من اطلاع دارد، پس خجالت كشيدم، فهميدم روزى مرا ديگرى نخواهد خورد، پس آرامش يافتم و دانستم بالأخره به سوى مرگ می روم، به همين جهت آماده آن شدم».
وی با اشاره به این که تا زنده هستیم باید به فکر عواقب امور خود باشیم، عنوان کرد: باید بدانیم که ما قبل از دنیا عوالمی را پشت سر گذاشته ایم و همچنین عوالم دیگری نیز پیش رو داریم و این زندگانی دنیا برای این است که ما برای آخرت خود ره توشه ای جمع کنیم؛ بنابراین ما نیز باید به پیروی از پیشوایان معصوم(ع) برای زندگی دنیوی خود اصول و قواعدی قرار دهیم و طبق آن عمل کنیم.
وی اضافه کرد: باید بدانیم که در عالم برزخ داغ گفتن ذکرهایی همچون صلوات، سبحان الله، استغفرالله و غیره را بر دل هایمان خواهند گذاشت، پس تا فرصت داریم باید درصدد جبران خطاهایمان برآییم، چراکه نمی توان دل به وصیت و اینکه ورثه برای انسان کار خیری انجام دهند، خوش کرد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد با بیان این که خداوند در همه حال به احوال همه انسان ها آگاه و بینا است، ابراز داشت: باید در خلوت و جلوت خودمان یاد خداوند را زنده نگه داریم و بدانیم که خداوند، پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بر احوال ما بیشتر از خودمان آگاه هستند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: شخصی آمد خدمت امام صادق(ع)، حضرت(ع) احوال برادر وی را از او جویا شد، آن شخص گفت «برادرم تا امام باقر(ع) را قبول کرده، اما می گوید ورع من اجازه نمی دهد که بدون تحقیق امامت صادق(ع) را قبول کنم»، در این حال امام صادق(ع) فرمودند «به برادرت بگو ورع تو کنار بلخ کجا رفت؟»، وقتی این خبر به برادر آن شخص رسید، رنگ از رخساره اش پرید و گفت «آری روزی با شخصی که کنیزی داشت مسافرت کردم، کنار بلخ ایستادیم، هوا سرد بود و آن شخص رفت تا مقداری هیزم برای روشن کردن آتش بیاورد، در این هنگام من که با کنیز تنها شدم مرتکب گناه شدم»؛ بر این اساس باید باور کنیم امام زمان(عج) ناظر بر اعمال ماست.
وی با اشاره به این که متأسفانه امروزه در بسیاری از شرکت ها گاهی منشی و رییس زیر یک سقف با یکدیگر تنها می مانند، اضافه کرد: باید بدانیم که خلوت با نامحرم طبق فتوای همه مراجع حرام است.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد با بیان این که بر اساس روایات تا انسان رزق و روزی خودش را مصرف نکند از دنیا نمی رود، ابراز داشت: روزی هر انسانی معین است و بنابر نص روایات نباید حرص مادیات دنیا خورد، چراکه روزی انسان خواه یا ناخواه به او خواهد رسید؛ در روایات آمده است کسی که غصه روزی اش را می خود گناه مرتکب شده، چرا که به رازقیت خداوند شک کرده است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به این که یاد مرگ قلب انسان را جلا می بخشد، بیان کرد: کسی که مرگ را قبول کند، دلش نورانی شده و به زندگی دنیا وابسته نمی شود؛ متأسفانه امروزه بسیار کم هستند کسانی که از مرگ دیگران عبرت می گیرند و خودشان را برای مردن آماده می کنند؛ بنابراین تا زنده هستیم باید در راه خدا انفاق کنیم و از بخل بپرهیزیم، چون بخل چیزی است که انسان را به ورطه نابودی و عذاب ابدی می کشاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) فرمودند «جوانی که غرق در گناه است، اما سخاوت مند است نزد من عزیزتر است از پیرمردی که عابد بوده، اما بخیل است»؛ امروزه بسیاری از زنان ر زندگی های خود از خساست شوهرشان ناراضی هستند؛ انسان باید همه تلاش خود را به کار بندد تا گرفتار دام بخل نشود و برای این کار به پیروی از معصومین(ع) به خدا پناه ببرد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.