کارشناس بازی های رایانه ای تبیین کرد:

دلیل خودکشی کاربران بازی نهنگ آبی چیست؟/ چگونه می توان با امثال این بازی مقابله کرد؟

تاریخ انتشار:
مدیرعامل شرکت تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی گفت: مشخصه بازی نهنگ آبی استفاده از احساسات کابران مبتنی بر ترس است؛ به این معنا که این بازی احساسات مخاطب را پرورش داده؛ اما در کنار آن دست به خیانتی زده و این احساسات را با ترس همراه می کند.

به گزارش بلاغ، حجت الاسلام حبیب داستانی بنیسی در گفت و گو با خبرگزاری «حوزه»، به موضوع بازی های یارانه ای و دلیل خودکشی دو دختر در اصفهان اشاره کرد و گفت: بازی های دیجیتالی اعم از بازی های رایانه ای، بازی های اندرویدی و بازی های آی او اس هر روز تأثیرگذاری بیشتری در جامعه داشته و پیش بینی ما نیز از گذشته چنین بوده که این بازی ها هر روز جای دیگر صنایع را بیش از پیش بگیرد.

* به زودی صنعت بازی های رایانه ای جایگزین صنعت سینما می شود
وی اظهار داشت: پیش بینی ها این است که به زودی صنعت سینما حذف شده و بازی های رایانه ای جایگزین آن شود و در اروپا نیز سال 2024 را سال حذف فیلم اعلام کرده اند؛ چراکه صنعت سینما یک طرفه بوده؛ اما بازی های رایانه ای دو طرفه است و برای مخاطب جذابیت بیشتری دارد.
مدیرعامل شرکت تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی ابراز داشت: اصل تأثیرگذاری بازی های رایانه ای مسئله ای روشن است و صاحبان فکر در کشورهای بزرگ استفاده کننده از بازی های رایانه ای همچون آمریکا، انگلیس، سنگاپور و ... اعم از فکر درست یا نادرست، با توجه به تأثیرگذاری و درآمدزایی آن به این فکر افتادند که از این صنعت استفاده کرده و سخنان خود را در این قالب جای انداخته و در کنار آن درآمد نیز داشته باشند.

* مشخصه های بازی نهنگ آبی
این کارشناس بازی های رایانه ای به بازی نهنگ آبی و حاشیه های آن اشاره و خاطرنشان ساخت: مشخصه این بازی استفاده از احساسات کابران مبتنی بر ترس است؛ به این معنا که این بازی احساسات مخاطب را پرورش داده؛ اما در کنار آن دست به خیانتی زده و این احساسات را با ترس همراه می کند.
حجت الاسلام داستانی بنیسی تصریح کرد: ظاهر این بازی پیچیده نیست و می توان تمام مراحل آن را در یک روز انجام داد؛ اما سازندگان این بازی، آن را به نحوی ساخته اند که کاربر باید روزانه به انجام مراحل آن بپردازد تا بتوانند به مقصود خود برسند.
وی بیان داشت: مخاطب این بازی در مرحله نخست باید لامپ اتاق خود را خاموش کرده و به تماشای دو فیلم ترسناک بنشیند که با این کار هیجان کاذب برای او ایجاد شده و مقدمه ای برای اجرای افکار مریض سازنده این بازی است.

* تهدید برای رسیدن به هدف
مدیرعامل شرکت تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی اظهار داشت: این بازی در ادامه به جی پی اس گوشی کاربر دسترسی پیدا کرده و با مکان یابی و دریافت موقعیت مکانی شخص، اطلاعاتی از محل زندگی او ارائه می کند تا شخص احساس ترس کرده و به نکاتی که سازنده بازی ارائه می دهد، گوش کند؛ به همین دلیل سبب می شود کاربر با تهدیدات سازنده بازی، تمام مراحل را انجام داده و در مرحله آخر، کار به خودکشی برسد که نمونه آن را در روزهای گذشته در اصفهان مشاهده کرده ایم.
این کارشناس بازی های رایانه ای ابراز داشت: کاربر این بازی از ترس اینکه سازنده بازی به تهدیدات خود عمل کند، متأسفانه از چاله به چاه افتاده و مرگ را برای خود رقم می زند.

* از کدام خلأ و کمبود کاربران در بازی نهنگ آبی سوء استفاده شده است؟
حجت الاسلام داستانی بنیسی در پاسخ به این سؤال که سازنده این بازی از کدام خلأ و کمبود در مخاطبان خود سوء استفاده کرده است، خاطرنشان ساخت: انسان ها به دنبال تکامل هستند که دارای انواع و اقسامی است که برخی با پول، برخی با خودنمایی، برخی با شهرت، برخی با معنویت و برخی با موضوعات دیگر آن را می یابند و انتخاب مدل های مذکور، مرتبط با شخصیت شخص است؛ در نقطه مقابل کودکان و نوجوانان به دنبال خودنمایی بوده و قصد بزرگنمایی در دیدگان دیگران دارند؛ به همین دلیل دست به اعمال خاص زده تا بتوانند در چشم افراد باشند و کمبودی که از آن سؤال کرده اید، در این مسئله وجود داشته و سازنده بازی نهنگ آبی از این خلأ و کمبود سوء استفاده کرده است.
وی تصریح کرد: کودکان و نوجوانان برای خودنمایی شروع به کل کل با دیگران کرده و در رقابت های آنلاین بازی های رایانه ای شرکت می کنند تا بتوانند خود را بزرگ جلوه دهند؛ آنان در فضای حقیقی دارای مقبولیت نبوده و به همین دلیل در فضای مجازی به دنبال نشان دادن خود هستند و قصد دارند بدون زحمت به جایی برسند؛ به همین دلیل پول های کلان در این فضا خرج کرده و دست به کارهایی می زنند تا در چشم دیگران باشند.
مدیرعامل شرکت تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی بیان داشت: از دیگر سوء استفاده ها در این نوع از بازی ها، ایجاد هیجان در کنار خودنمایی برای کاربران است و امروزه اکثر جوانان ما نیز با مشاهده فیلم های خارجی دارای این هیجانات هستند؛ پس خودنمایی به همراه هیجان سبب این نوع حرکات و خودکشی ها در این بازی ها خواهد شد.

* راه درمان

این کارشناس بازی های رایانه ای از درمان این معضل هم سخن به میان آورد و گفت: مقابله با این بازی ها، یکی از راه های درمان مشکلات موجود است که کاری حاکمیتی است و با حذف این بازی ها می توان از گسترش و صدمات آن جلوگیری کرد.
حجت الاسلام داستانی بنیسی اظهار داشت: ارائه جایگزین مناسب از دیگر راه های درمان این معضل می باشد؛ چراکه باید برای کودکان، نوجوانان و جوانانی که پیشنهاد عدم استفاده از فلان بازی، فلان لباس، فلان کتاب و ... می دهیم، جایگزین مناسب داشته و آن را ارائه نماییم تا بتوانیم اثرگذار باشیم.
وی ابراز داشت: امروز تولید بازی های رایانه ای مهیج و سالم می تواند جایگزین مناسبی برای بازی هایی همچون نهنگ آبی باشد و ما در شرکت بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی این کار را انجام می دهیم.
مدیرعامل شرکت تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای رسانه گستر بنیسی خاطرنشان ساخت: گسترش سبک زندگی اسلامی نیز از دیگر راه های درمان معضل موجود در نوجوانان و جوانان ما می باشد.

دیدگاه‌ها

حمیده دارابی 17:16 - 1396/08/03

سبک زندگی اسلامی رو هم میشه درخلال بازی های رایانه ای در قالب صدا و تصویر و... گنجوند. مثلا استفاده از صدای اذان. یا تصاویر مسجد یا آرم لا اله الا الله یا مثلا جوایز که در هر مرحله به کار گرفته میشن هدیه قرآن باشه. یا مثلا در یک مرحله باید یک کار ارزشی بکنه تا به مرحله بعد برسه و ... مملکت ما کم نیستند مهندسین نرم افزار که ارزشی فکر کنند. باید اونها رو شناسایی کرد و روی تواناییهاشون حساب باز کرد. بنده خودم جوانی رو میشناسم که بسیار دغدغه کار ارزشی داره و جزو نخبگان هوش مصنوعی هم هست. اگر مایل به همکاری باشید میتونم معرفیشون کنم

عرفان عیاری 19:59 - 1396/08/03

بنام خالق یکتا/سلام علیکم چرا مسئولان محترم رسیدگی نمکنند .مسئولان به چیز های بی ارزش سخت گیری میکنند لطفا رسیدگی کنید

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.