امام جماعتی موفق است که بهترین اوقات زندگی اش را برای مسجد صرف کند

تاریخ انتشار:
امام جماعت مسجد «شیشه» با اشاره به تاثیر رفتار امام جماعت در جذب مردم به مسجد، می گوید: امام جماعتی موفق است که بهترین وقت زندگی اش را برای مسجد بگذارد چرا که در این صورت است که مردم مسجد را جزیی از خود می دانند.
حجت الاسلام کریما

به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد خانه خداست، مکانی ذوابعاد که دین را به مردم عرضه می کند، بنابراین باید در راستای بهبود شرایط مسجد اعم از عمرانی، فرهنگی، اجتماعی کوشید و مسجد را تبدیل به نگین محلات کرد.
در واقع شکل گیری این نگاه منجر به آن خواهد شد که مسجد طراز اسلامی به میان مردم بیاید و مردم بدانند که مسجد واقعی مسجدی است که در تمامی شئون زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم با آنان همراه است و برای هر مقطعی برنامه ای دارد.
خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در راستای بررسی «مسجد طراز اسلامی» از حجت الاسلام «کریما» امام جماعت مسجد «شیشه» گفت وگو کنیم چراکه فعالیت های این مسجد چنان در میان مردم محله «شیخ هادی» شهرت دارد که دیگر کمتر کسی است که اهل این محل باشد و این مسجد را نشناسد.
حجت الاسلام کریما پیش از این مسئول دبیرخانه کل ائمه جماعات استان فارس، امام جمعه شهرستان پاسارگاد، و در حال حاضر مسئول شو رای حل اختلاف محله شیخ هادی است.
بخش اول گفت وگوی سرویس مسجد و کانون های مسجد خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام «کریما» را می خوانید:

برای شروع بحث می خواهم نگاهی به ماهیت مسجد  اسلامی داشته باشیم،به عنوان یک امام جماعت چه تعریفی از مسجد طراز اسلامی دارید و به نظر شما چگونه می توانیم به این دورنما در مورد تمامی مساجدمان برسیم؟

برای وصول به این هدف اول باید بررسی کنیم که پیامبر(ص) که موسس اولین مسجد بود چه کرد، مسجد پیامبر(ص) مسجدی با امکانات بسیار اندک بود اما موضوع مهم در مورد مسجد حضرت این است که هدف پیامبر (ص) خدا بود و نگاه اش هم خدایی بود در نتیجه همین نگرش را میان اصحاب شکوفا می کرد.
موضوع دیگر اینکه مسجد به عنوان خانه خدا باید محلی برای ترویج اخلاق و فضیلت باشد، پیامبر(ص) اخلاق نیکی داشت که همه جذب او می شدند و این امر اختصاص به پیر و جوان و کودک و بزرگ نداشت لذا مهمترین قدم در مورد جاذبیت در مساجد اخلاق خوب است.
یک امام جماعت موفق امام جماعتی است که اخلاق اش خوب باشد، وقتی اخلاق خوب بود طبیعتا همه به گرد او جمع می شوند چون مردم طالب اخلاق اند، مردم حسن خلق می خواهند چه کسی که از کار روزانه خسته می شود و دنبال مأمن می گردد و چه کسی که حتی خسته نیست اما به هرحال وجود و درون هرکسی اخلاق می خواهد.
 پیامبر(ص) این خصیصه را داشت لذا می بینم که وقتی آن یهودی روی سر حضرت زباله ریخت پیامبر(ص) به دیدن او رفت، چرا؟ چون  طرف مقابل عقل که جهل است این رویکرد پسندیده را نمی پذیرد و مردم هم تا حدودی گوش به جهل می کنند اما پیامبر(ص) رفت و این شخص را به مسجد هدایت کرد و نه تنها این یهودی که یهودیان متعددی بودند که وقتی این رفتار را دیدند در وجدان خود متوجه شدند که حقیقت باید چیز دیگری باشد.

بنابراین رویکرد عاقلانه متولیان و اهل مسجد است که سبب می شود دسته های مختلف مردم با هر فکرو عقیده ای جذب مسجد شوند

دقیقا، اگر عقل در مسجد حاکم باشد آن مسجد بهترین مسجد است، پیش نماز فردی عاقل باشد، عقل حق را اجرا می کند، حق چیست؟ حضرت علی(ع) فرمود: (قرار دادن هرچیزی در موضع خودش) .
وقتی خوب به این فرموده حضرت توجه کنیم می بینیم عقل این کار را می کند. وقتی در مسجد نماز سر وقت می خوانده می شود مردم جذب می شوند، آن امام جماعتی موفق است که بهترین وقت زندگی خود را برای مسجد بگذارد چراکه می گوییم مسجد، خانه خدا، مرکز تعلیم  و تربیت، گاهی من به امنای مسجدمان می گویم که ما این قدر لیاقت داشتیم که خداوند خانه اش را در اختیار ما قرار گذاشته است.

اشاره داشتید که امام جماعت باید از زندگی خود برای مسجد بگذارد و با مردم باشد، تحقق این امر چه طور ممکن است، اگر بعضا خاطره یا مصداقی در این رابطه در نظرتان هست، برای ملموس تر شدن موضوع برای مخاطبان ما عنوان کنید

 یک وقتی من امام جمعه بودم و مسئول امام جمعه های فارس هم بودم، در نتیجه بسیار پیش می آمد که ائمه جماعات مناطق مختلف را ملاقات کنم. یکبار امام جمعه ای را دیدم که اتفاقا منطقه دور افتاده ای هم بود، در واقع دور از جاده ترانزیت بود اما بسیار موفق بود و مردم دوست اش داشتند، به او گفتم : ماشاالله خوب حوصله کردی، او پاسخ داد: من روحانی هستم از خدا یک جایی را خواسته ام که تبلیغ دین ام را بکنم و مسجد و مصلی را هم دوست دارم، خداوند به من گفته است و این برای من فرصتی است تا به وظیفه خود عمل کنم. من دیگر باید خیلی جسارت داشته باشم که درست به وظیفه ام عمل نکنم، این است که با مردم اخت هستم و خود را جدا از آنها نمی دانم، اگر قرار باشد نان بخرم مثل مردم می روم در صف می ایستم، با مردم سلام و علیک دارم و برایم مهم است که شرایط زندگی شان چه طور است.

این نوع نگاه امام جماعت در نگرش مردم نسبت به مسجد چه تاثیری خواهد داشت

ببینید، اگر همین نگاه را به سطح دیگر تعمیم دهیم همین اتفاق می افتد، یعنی وجهه مردمی تبلیغ دین بالا می رود، وقتی امام جماعت با مردم دوست باشد مردم به مسجد اقبال پیدا می کنند، وقتی طرف وارد مسجد می شود احساس خوبی به او دست دهد  چون می بیند که امام جماعت با او رفیق است.
یکی از کارهای من در مسجد «شیشه» در راستای وصول به این امر آن است که مسجد را در میان مردم محل بیاورم. از حال مردم می پر سم،  از مغازه های محل رد می شوم و حال کسبه محل را می پرسم.
ببینید، ما می گوییم امام جماعتی موفق است که با مردم دوست باشد، الان در مسجد ما کسی فوت کند شب می رویم به او تسلیت می گوییم، حتی اگر مسجدی نباشد اما اهل محل باشد. به من خبر میدهند نماز لیلة الدفن است و ما می رویم و برایش نماز می خوانیم به خصوص برای خود مسجدی ها، این رویکرد اهالی مسجد «شیشه» در محل شیخ هادی معروف شده است.

نتیجه چه بوده است

مردم خوشحال می شوند و می گویند پیش نماز برای ما نماز می خواند، یک وقت برای بنگاه های محل نامه نوشتم که کسی که به محل می آید به من خبر دهید تا ما بتوانیم با چندتن از مسجدی ها با شاخه گلی به دیدن او برویم.
همچنین کسی از مکه و کربلا می آید نیز به دیدار او می رویم، در محل جوانی بود که به لحاظ اخلاقی مشکل داشت . خبر آوردند که تصادف کرده و در خانه افتاده است، به همراه هشت نفر از امنای مسجد شیرینی گرفتیم و به منزل شان  رفتیم، به او خبر دادند گفتند که امام جماعت محل با مسجدی ها به دیدار تو آمده اند و نمی دانید که چه کردند و چه قدر خوشحال شدند. به همان نشانی این جوان نه تنها دست از کارهای بد خود کشید بلکه بعدها یکی از امنا که همسایه او است گفت: نه تنها کارهای بد را ترک کرد که الان حمله دار کربلا شده است، این آثار مسجد و برکات مسجد و توجه به مسجد است.
مساله دیگر بعد معنویت مسجد است، مسجد بهترین مأمن و پناهگاه ماست، در مسجد است که  می توانیم به آرزوهای دنیوی و اخروی مان برسیم. حضرت فرمود هر قدمی که برای مسجد برداشته می شود برای هر قدمی 10 گناه برداشته می شود و 10 حسنه داده می شود.
یعنی اگر کسی خانه اش از مسجد دور تر است ثواب اش هم بیشتر است. پس ما باید برای این خانه(مسجد) کار کنیم و برایش جاذبیت ایجاد کنیم، این جاذبیت با عقل و اخلاق ایجاد می شود.
 

دیدگاه‌ها

حسین صالحی 20:56 - 1395/09/02

عاااااااااااااااااااااالی بودددددددددددددددددددددددددددددددددد

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.