مبلغ فعال فضای مجازی در گفتگو با بلاغ:

با پیشرفت تکنولوژی کار فرهنگی به مدارس و مساجد ختم نمی شود

تاریخ انتشار:
با پیشرفت تکنولوژی و استقبال مردم از ابزارهای جدید رسانه‌ای و تبلیغاتی بویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، دیگر حوزه کار فرهنگی ختم به مدرسه و جلسه و مساجد و غیره نمی‌‌شود.

حجت الاسلام سید نادعلی اولیائی از فعالان فضای مجازی و مدیر گروه رسانه تخصصی فقه و احکام اداره تبلیغ مجازی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به گفتگو با خبرنگار بلاغ پرداخت و گفت: با توجه به فرصتی که فضای مجازی در اختیار ما قرار داده است به‌طوری که جهان را به یک دهکده تبدیل نموده است، بر هر مسلمانی واجب است نسبت به انتشار معارف اسلامی اقدام نماید؛ این مهم در کنار نقشی که حوزه‌های علمیه در گسترش معارف اسلامی بر عهده دارند، وظایف روحانیونی که در هر بخشی از دین تخصص دارند و یا می‌توانند واسطه‌ی انتقال اطلاعات و معارف دین از متخصصان و عالمان دینی به مخاطبان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باشد را دو چندان می‌نماید.

متن کامل  گفتگو با حجت الاسلام سید نادعلی اولیائی در ذیل تقدیم خوانندگان می شود .

 لطفا به طور کامل خود را معرفی بفرمایید؟
اینجانب سید نادعلی اولیائی  با عنایت و توفیق الهی از  سال 1376 وارد حوزه علمیه قم  شدم و دروس سطح را نزد اساتید مبرز حوزه گذرانده و همزمان سطح دو رشته تخصصی تبلیغ نیز به پایان رساندم. در حال حاضر نیز مشغول درس خارج فقه و اصول و تدوین پایان نامه سطح سه تخصصی تبلیغ می‌باشم.

از چه زمانی فعالیت خود رو در فضای مجازی شروع کرده‌اید و چه انگیزه‌ای باعث شد شما به این عرصه وارد شوید؟
با پیشرفت تکنولوژی و استقبال مردم از ابزارهای جدید رسانه‌ای و تبلیغاتی بویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، دیگر حوزه کار فرهنگی ختم به مدرسه و جلسه و مساجد و غیره نمی‌‌شود. امروزه  فضای اثرگذاری و اثرپذیری فرهنگی بسیار گسترده شده است و فضای مجازی بستری بسیار آماده برای فعالیت‌های فرهنگی است که هیچ حد و مرزی ندارد.
با توجه به اینکه در حال حاضر در جامعه‌ی اسلامی ما هم، دسترسی به فضای مجازی، آسان و امکانات آن، متنوع و افراد زیادی  نیز در فضای مجازی فعالیت دارند، حوزه های علمیه و قشر روحانیت نیز که مرکز ثقل کار فرهنگی در نظام اسلامی می‌باشند، نباید از این فرصت تبلیغی عظیم غفلت نموده و به همان روش‌های سنتی اکتفا کنند.
فعالیت در فضای مجازی تا جایی اهمیت پیدا می‌کند که رهبری عزیز اهمیت آن را کمتر از انقلاب نمی‌دانند و می‌فرمایند:
"ابزارهای تسهیل‌کننده، مثل رایانه‌ها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست. اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، میتوانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمیشناسید، برسانید؛ این فرصت فوق‌العاده‌ای است؛ مبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سؤال خواهد کرد: از فرصت این همه جوان، این همه استبصار، این همه میل و شوق به دانستن، شما برای ترویج معارف اسلامی چه استفاده‌ای کردید؟"
با توجه به این نگرش رهبری معظم انقلاب و نیز اهمیت استفاده از ابزارهای مدرن برای تبلیغ دین و فرهنگ اسلامی؛ ما نیز وظیفه خود دانستیم عرصه تبلیغی خود را فراتر از منابر و مساجد قرار داده و فعالیت تبلیغی در فضای مجازی را در صدر کار فرهنگی خود قرار دهیم تا راه دستیابی به معارف و احکام دینی برای مخاطبان هموارتر و دسترسی آنان به مراجع و متخصصین علوم دینی تسهیل گردد. لذا اینجانب از سال 1385 بطور جدی فعالیت خود را در عرصه بیان احکام فقهی در فضای مجازی آغاز کرده‌ام.

موضوع تخصصی شما در فضای مجازی چیست و کمی در مورد اهمیت آن توضیح دهید؟

بنده به صورت تخصصی در بحث احکام و مسائل فقهی وارد این عرصه شده‌ام.
با توجه به فرصتی که فضای مجازی در اختیار ما قرار داده است به‌طوری که جهان را به یک دهکده تبدیل نموده است، بر هر مسلمانی واجب است نسبت به انتشار معارف اسلامی اقدام نماید؛ این مهم در کنار نقشی که حوزه‌های علمیه در گسترش معارف اسلامی بر عهده دارند، وظایف روحانیونی که در هر بخشی از دین تخصص دارند و یا می‌توانند واسطه‌ی انتقال اطلاعات و معارف دین از متخصصان و عالمان دینی به مخاطبان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باشد را دو چندان می‌نماید.
یکی از مهمترین واجبات دین مبین اسلام كه از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار می‌باشد، فراگیری احکام دین است كه درک و فهم درست نسبت به مسائل آن و عمل بر طبق آن تضمین كننده سعادت انسان است. بر همین اساس یکی از وظایف مهم طلاب علوم دینی بیان احکام دین است. با توجه به ضرورت این مسئله مبلغ باید احکام مورد نیاز را  به صورت دسته بندی و جذاب طوری که در مخاطب ایجاد انگیزه کند
بر همین اساس اینجانب در سه محور ذیل مشغول فعالیت می‌باشم:
1ـ تولید محتوای فقه و احکام به صورت دسته‌بندی و جذاب جهت نشر در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان
2ـ طراحی عکس نوشته‌های احکام جهت نشر در شبکه های تصویری
3ـ پاسخ‌گویی به سوالات فقهی به صورت آنلاین

آیا در این زمینه موفقیت‌هایی کسب کرده‌اید؟
با توجه اینکه به صورت تخصصی در زمینه‌ی مسائل فقهی فعالیت نموده و سعی می‌نمایم احکام را دسته‌بندی و به‌صورت تصویری و جذاب در اختیار مخاطب قرار دهم، الحمدالله نسبت به کانال‌ها و گروه‌هایی که در فضای مجازی در این خصوص تشکیل داده‌ام استقبال بسیار خوبی شده است. مثلاً:
1ـ شبکه اینستاگرام صفحه پاسخگوی احکام: 20 هزار عضو
2ـ کانال تلگرام  کانال فقه و احکام: 10 هزار عضو
3ـ شبکه کلوب: 40 هراز عضو
4ـ گروه پاسخگویی به سوالات بانوان: 1800 عضو
5ـ گروه پاسخگویی به سوالات آقایان: 1400 عضو
6-سایت اسک احکام که محتوی احکام برای عموم مردم به صورت ثابت بارگذاری می گردد.

توصیه و پیشنهاد شما برای ورود هرچه بهتر طلاب به این فضا به چه صورت است؟
1- طلاب باید شناخت کافی نسبت به مخاطب فضای مجازی داشته باشند.
2- طلاب باید نسبت به فضای مجازی آشنایی کافی داشته باشند.
3- طلاب باید نسبت به ضرورت ها و نیازهای جامعه  شناخت کافی داشته باشند.
4- ناخوداگاه همراه اقتضائات فضای مجازی نگردیده و از تبلیغ صحیح دور نشوند.

در پایان نظر شما در مورد حمایت‌های دفتر تبلیغات اسلامی چیست؟
اینجانب بر خود لازم می‌دانم از حمایت‌های بی‌دریغ دفتر تبلیغات اسلامی علی‌رغم محدودیت‌های مالی که این نهاد محترم دارد، نسبت به طلابی که در فضای مجازی فعالیت دارند تشکر و قدردانی نمایم و امیدوارم این حمایت‌ها کماً و کیفاً روزبروز افزایش یابد زیرا گسترش حمایت‌های ویژه در این خصوص باعث الگوسازی این گونه فعالیت‌های خلاقانه در بین طلاب می‌گردد.
امید است با تعمیق و گسترش فعالیت‌ طلاب در فضای مجازی، مخصوصاً در حوزه‌های تخصصی به جایی برسیم که هیچ سوال دینی بدون پاسخی در فضای مجازی وجود نداشته باشد و هیچ کس برای دریافت پاسخ سوالات خود نیاز به رجوع حضوری به متخصص دینی نداشته باشد.

 

 

 

 

دیدگاه‌ها

حسین 15:14 - 1396/05/21

من عضوکانالتون شدم واقعابه دردم خورد خداحفظتون کنه تشکر

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.