رفتن به محتوای اصلی
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی:

حضرت زهرا سلام الله علیها اسوه بزرگ جهاد تبیین بودند

تاریخ انتشار:
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در همایش مبلغان فاطمی اظهار داشت: مقام صبر، پایداری و شکیبایی و همچنین مقام تبیین توحید حضرت زهرا سلام الله علیها به قدری بالا بوده که امام عصر علیه السلام ایشان را اسوه و الگوی خود معرفی کرده اند. ویژگی صبر را می توان در فرازی از زیارت ایشان که از امام جواد علیه السلام نقل شده است «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً» مشاهد نمود.
حضرت زهرا سلام الله علیها اسوه بزرگ جهاد تبیین بودند

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در همایش مبلغان فاطمی از مدینه تا قدس که صبح روز دوشنبه 5 آذر 1403 در سالن جلسات آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها اظهار داشت: هم اکنون شاهد همکاری ها و هم افزایی خوبی بین دو مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه خواهران در عرصه تبلیغی طلاب خواهر هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک این همکاری منجر به تسهیل امور تبلیغی ایشان گردد.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در ادامه مطالب خود با اشاره به آیه 30 سوره فصلت «إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ»، زندگانی حضرت فاطمه سلام الله علیها را مصداقی روشن از این آیه دانست و بیان کرد: تبیین عبودیت و ربوبیت خداوند و همچنین عمل به اقتضائات آن، دو محور فعالیت های بندگان خاص خدا بوده و حضرت زهرا سلام الله علیها به معنای دقیق کلمه آن را انجام داده اند.

وی افزود: حضرت صدیقه اطهر(س) با توجه به اینکه در سخت ترین شرایط ممکن قرار داشتند اما می بینیم که در ایراد خطبه فدکیه که می توان از این خطبه به عنوان «خطبه معارف فاطمیه» ذکر کرد ایشان در ابتدای خطبه شروع به حمد و ثنای الهی می کنند. «أَلْحَمْدُ للهِ عَلَی ما أَنْعَمَ وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلَی مَا أَلْهَمَ». این ویژگی و روحیه حمد و شکرگذاری در مصائب را می توان در زندگانی حضرت سیدالشهدا علیه السلام در روز عاشورا و همچنین حضرت زینب سلام الله علیها در ایام اسارت ایشان، مشاهد نمود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: اینکه چطور می شود یک انسان در سخت ترین شرایط حمد و شکر الهی را فراموش نکند این همان موضوعی است که مناسب است مبلغان خواهر در ایام تبلیغی به آن پرداخته و ابعاد مختلف آن را برای مخاطبان خود تبیین نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به فرازی دیگر از خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها، اخلاص را ثمره و نتیجه توحید برشمرد و اظهار داشت: با توجه به خطبه فدکیه «وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إلَهَ إلأَ اللهُ وَحْدَهُ لَا شریکَ لَهُ، کَلِمَةٌ جَعَلَ الإخْلَاصَ تَأْویلَها» اگر ثمره توحید در اخلاص ظاهر شود، می توان گفت که حق  آن ادا شده و کلمه توحید به معنای درست و صحیح آن تأویل شده است. با تدبر در بخش دیگر این خطبه «ضَمَّنَ الْقُلُوبَ مَوْصُولَها» در می یابیم که توحید موضوعی است که به صورت فطری در وجود همه انسان ها موجود می باشد.

وی ادامه داد: این نحوه تحلیل از فطرت و این نحوه تبیین از توحید همان گوهر گمشده و نیاز کاربردی جامعه امروز می باشد. افزایش اضطراب در میان افراد جامعه نشان از عدم توجه به ربوبیت و عبودیت خداوند متعال بوده و تنها درمان آن با توجه به آیه 28 سوره رعد «أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» یاد و ذکر خداوند در تمامی لحظات زندگی از جمله در وقت سختی و شدائد می باشد و ائمه معصومین علیهم صلوات الله اجمعین مصداق بارز آیه «يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ» می باشند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، دو موضوع صبر و تبیین توحید را از مهمترین ویژگی های حضرت فاطمه سلام الله علیها دانست و تصریح کرد: مقام صبر، پایداری و شکیبایی و همچنین مقام تبیین توحید ایشان به قدری بالا بوده که امام عصر علیه السلام ایشان را اسوه و الگوی خود معرفی کرده اند. ویژگی صبر را می توان در فرازی از زیارت ایشان که از امام جواد علیه السلام نقل شده است «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً» مشاهد نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد اظهار داشت: حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها با شش اقدام مهم «ایراد خطبه فدکیه»، «تهدید به نفرین»، «شجاعت در مقابل دشمنان»، «تذکر و یادآوری امر ولایت به مهاجرین و انصار»، «مخالفت در موضوع عیادت غاصبان خلافت» و «تنظیم وصیت نامه سیاسی» در حوزه ایستادگی و دفاع از ولایت و عرصه جهاد تبیین تلاش و جان خود را فدا نمود.

گفتنی است تجلیل از ۱۰ قرارگاه فرهنگی در مسابقه کتابخوانی «هوای حوا» با موضوع ارتقای فرهنگ عفاف و حجاب نیز از دیگر برنامه‌های این همایش بود. همچنین از مبلغین برگزیده اربعین استان‌های قم، تهران، خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران و فعالان جمعیت استان قم با عنوان «مادران باشکوه» تقدیر به عمل آمد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.