یکصدو هفتاد و پنجمین کارگاه نقد عالمانه منبر برگزار شد

تاریخ انتشار:
یکصدو هفتاد و پنجمین کارگاه نقد عالمانه منبر، پنجشنبه 24 اردیبهشت‌ماه، با کارشناسی حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد، در نمازخانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید.
حجت الاسلام روستاآزاد

به گزارش بلاغ به نقل از رسالات، یکصدو هفتاد و پنجمین جلسه از سری کارگاه‌های نقد عالمانه‌ منبر، پنجشنبه‌ هفته گذشته با سخنرانی حجت‌الاسلام حسین محمدنیا و با کارشناسی حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد و با حضور جمعی از طلّاب حوزه علمیّه خراسان در محل نمازخانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار ‌گردید.

حجت‌الاسلام محمدنیا، ضمن عرض تسلیت ایام شهادت امام کاظم علیه‌السلام گفت: در روایات برای شخصی که اخلاص دارد آثار زیادی بیان شده است؛ از جمله این‌که شر روز قیامت از او برداشته می‌شود و جزایش بهشت خواهد بود.

وی با اشاره به آیه‌ی 9 سوره‌ انسان بیان داشت: این آیه فقط در مورد امام علی علیه‌السلام نیست بلکه آن را می‌توان به تمامی ائمه تعمیم داد.

وی ادامه داد: اخلاص عامل ماندگاری افراد است. اخلاص صبر زیادی می‌خواهد و به همین دلیل جزایش بهشت است.

پس از اتمام سخنرانی و نقد چند تن از حاضرین در جلسه، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حجت‌الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد، به ایراد سخن پرداخت.

وی با تسلیت ایام شهادت اما موسی کاظم علیه‌السلام بیان داشت: امروزه انواع مختلف تبلیغ اعم از مجازی و مکتوب و تلفنی و غیره بوجود آمده است اما هم‌چنان منبر و گفتگوی چهره به چهره بزرگ‌ترین ظرفیت تبلیغی است که برای ما باقی مانده است.

حجت‌الاسلام روستاآزاد افزود: منبر ظرفیت بالایی برای تبلیغ دارد و بسیار کارساز است مگر این‌که ما خودمان خرابش کنیم و به ان خدشه وارد نماییم.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات در مورد اهمیت منبر گفت: منبر شاید گستره‌ محدودتری را نسبت به یک سایت یا شبکه فرا بگیرد اما خاصیت اثربخشی منبر را هیچ‌کدام از آن‌ها ندارند. لذا منبر مهم‌ترین و مؤثرترین رسانه است.

حجت‌الاسلام روستاآزاد ضمن تشکر از سخنران گفت: جسارت و جرأت و اضطراب نداشتن در منبر بسیار خوب است اما باید محتوای سخنان هم غنی باشد تا تأثیر اصلی روی دل و ذهن مخاطب گذاشته شود.

وی افزود: ما تمام تلاشمان را برای بهبود و افزایش اثربخشی این گونه جلسات انجام خواهیم داد.

کارشناس این جلسه‌ نقد عالمانه ابراز داشت: مخاطب شناسی یک مسئله‌ بسیار مهم است. ما دقیقاً نمی‌دانیم که مخاطبین پای منبر ما چه کسانی هستند و لذا باید بسیار حساب‌شده صحبت کنیم و جوانب مختلف را در نظر بگیریم.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی قم در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به داستانی از حجت‌الاسلام والمسلمین حاج حسین انصاریات گفت: ممکن است مسیر زندگی افرادی با یک یا چند جمله‌ ما تغییر کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد اضافه کرد: باید به مقتضای حال صحبت کرد. گفتن مسئله‌ای که اکثر مردم آن را رعایت می‌کنند یا می‌دانند ضرورتی ندارد.

وی عنوان داشت: این درست نیست که ما پیش خودمان بگوییم که من حرف حق را می‌زنم حالا مخاطب هرجوری که می‌خواهد برداشت کند!

ایشان در مورد منبر عنوان کرد: حرف تازه بزنید. آن‌چه در منبر می‌گویید حداقل 70 درصدش جدید و تازه باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد در پایان ابراز داشت: در منبر باید ذوق و سلیقه داشت. یعنی حرف حق و موضوع دینی را با استدلال و کاملاً روشن و به دور از شبهه همراه کنید، با ذوق و ابتکار جدید.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.