حجت‌ الاسلام بهجت‌ پور:

فضای مجازی هنوز در اولویت فعالیت‌ های حوزه‌ های علمیه قرار نگرفته است

تاریخ انتشار:
رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: حوزه‌ های علمیه هنوز در نقطه‌ ای قرار نگرفته‌ اند که فضای مجازی برایشان اولویت باشد و نگاهشان به این فضا در درجه‌ های بعدی اهمیت قرار دارد.
بهجت پور

به گزارش بلاغ به نقل از ایکنا، حجت‌ الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت‌ پور، رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفتگویی با اشاره به محتوای اندک قرآنی در فضای مجازی اظهار کرد: کمبود نگاشته‌ های قرآنی در فضای مجازی مربوط به این است که صاحبان فرهنگ مکتوب هنوز ذهنیت‌ شان به سمت فضای مجازی سوق نیافته و احساس می‌ کنند که انتقال مطالب در فضای حقیقی به مخاطبان‌ شان، ماندگارتر، روان‌ تر و مناسب‌ تر است.

وی ادامه داد: صاحبان فرهنگ هنوز به این جایگاه نرسیده‌ اند که می‌ توانند در فضای مجازی به نقد و ارزیابی اندیشه بپردازند چرا که فضای مجازی، فضای ترویجی – تبلیغی است تا فضای پژوهش، به همین دلیل طبیعی است که باید زمان بگذرد تا جایگاه اینترنت و فضای مجازی برای گفتگو های حرفه‌ ای‌ تر فراهم شده و ورود مباحث محتوایی در این فضای نوین گسترده‌ تر شود.

حوزه‌ های علمیه به سمت تولید در فضای مجازی بروند

این پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: امروز بخش نسبتاً قابل توجهی از جامعه متوجه فضای مجازی است و مخاطبان از طریق این فضای نوین با محتوا ها ارتباط برقرار می‌ کنند؛ بنابراین حوزه‌ های علمیه باید به این سمت بروند و بخشی از وقت خود را برای تولیداتی با این فضا آماده کنند.

وی بیان کرد: حوزه‌ های علمیه هنوز در نقطه‌ ای قرار نگرفته‌ اند که فضای مجازی برایشان اولویت باشند و نگاهشان به این فضا در درجه دوم است. متأسفانه این نهاد از توجه به تولید نرم‌ افزار، ایجاد وبگاه‌ ها و سایت‌ ها غافل است.

حجت‌ الاسلام بهجت‌ پور اظهار کرد: فضا های مجازی، فضایی است که تولید کننده به ازای فعالیتی که می‌ کند، سود چندانی دریافت نمی‌ کند، در حالی که در فضای حقیقی بازگشت سرمایه وجود دارد.

وی افزود: در فضای مجازی شرایط لازم برای رعایت حقوق معنوی فراهم نیست و همین امر یکی از آسیب‌ هایی بوده که مانع از حضور متخصصان و کارشناسان در این فضای نوین می‌ شود.

رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: اگر بخش حوزوی و غیرحوزوی گرد هم آیند تا برای مالکیت معنوی آثار تدبیری کنند و راه‌ حل‌ هایی را پیش پای تولید کنندگان بگذارند، این امر سبب می‌ شود تا محتوای غنی دست اول در فضای مجازی در اختیار مخاطبان قرار بگیرد. 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.