درس اخلاق آیت‌ الله ضیاءآبادی

شرط ادعای محبت به اهل‌ بیت(علیهم السلام) چیست

تاریخ انتشار:
برخی از افراد به زعم خود دوست دار ائمه(علیهم السلام) هستند اما نسبت به دشمنان گرایش نشان داده و تحت عنوان فریبنده وحدت، نسبت به آن ها خوش‌ بین هستند. امام صادق(علیه السلام) فرمود: دروغ گفته آن کسی که ادعای محبت ما می‌ کند اما نسبت به دشمن ما تبری ندارد.
آیت‌ الله ضیاءآبادی

به گزارش بلاغ به نقل از فارس، آیت‌ الله سیدمحمد ضیاءآبادی از اساتید برجسته اخلاق در شهر تهران است. در ادامه پای سخنان این مفسر قرآن کریم می‌ نشینیم:

متأسفانه ما در شرایطی هستیم که جاهلان و مغرضان از طرق گوناگون، دست به کار تشکیک شده‌ اند و اعتقاد جوانان را نسبت به ولایت و امامت تضعیف می‌ کنند. یادمان باشد که حضرت امام ابوالحسن الرضا (علیه السلام) فرموده است: «کَمالُ الدّینِ وَلایَتُنا وَ البَراءَةُ مِن عَدُوِّنا»؛ دین کامل، اعتقاد داشتن به ولایت ما و بیزاری جستن از دشمن ماست.

به حضرت امام صادق (علیه السلام) گفتند: فلان آدم، شما را دوست دارد ولی از جهت برائت نسبت به دشمن شما کسری دارد؛ یعنی از دشمن شما هم خیلی بدش نمی‌ آید!

در میان ما هم افراد زیادی پیدا می‌ شوند که چنین هستند؛ به زعم خود دوست دار ائمه اطهار (علیهم السلام) هستند اما نسبت به دشمنانشان نیز کم و بیش از خود گرایش نشان می‌ دهند و احیاناً تحت عنوان فریبنده وحدت و اتحاد اسلامی دیگران را هم نسبت به آن ها خوش‌ بین می‌ سازند. امام صادق (علیه السلام) برای تنبه دادن به چنین کسانی فرمود:«ﻫَﯿﻬﺎﺕ! ﮐَﺬِﺏَ ﻣَﻦِ ﺅﺃﺩَّﻋَﯽ ﻣَﺤَﺒَّﺘَﻨﺎ ﻭَ ﻟَﻢ ﯾﺘَﺒَﺮَّﺀ ﻣِﻦ ﻋَﺪُﻭَّﻧﺎ»؛ چقدر دور افتاده [این چنین کسی از راه مستقیم حق] دروغ گفته است آن کسی که ادعای محبت ما می‌ کند در حالی که نسبت به دشمن ما تبری ندارد.

این جمله، بسیار تکان‌ دهنده است که می‌ فرماید:

«وَ من شکَّ فی کفر اعدائنا و الظّالمین لنا فهو کافرٌ»؛ هر کسی درباره کفر دشمنان ما و ستم‌ کنندگان بر ما، تردید داشته باشد [و احتمال بدهد که شاید کافر نباشد] خودش کافر است! مطلب بسیار تکان‌ دهنده‌ ای است ما که انگشت روی افراد نمی‌ گذاریم تا بگویند این خلاف وحدت شد و احساسات قومی جریحه‌ دار گشت! ما کلی صحبت می‌ کنیم؛ همان‌ گونه که قرآن کلی صحبت کرده و فرموده است: «أَلاَ لَعْنَةُ اللّهِ عَلَى الظَّالِمِینَ»، «وَسَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنقَلَبٍ یَنقَلِبُونَ».

امام صادق (علیه السلام) نیز کلی فرموده و افراد را معیّن نکرده است. ما هم کلی حرف می‌ زنیم و انگشت روی افراد نمی‌ گذاریم که بگویند به مقدسات مذهبی جمعی، توهین شد و خلاف وحدت و اتحاد شد. عقل می‌ گوید: ظالم، ملعون است. قرآن هم می‌ گوید: ظالم ملعون است. امام صادق (علیه السلام) هم می‌ فرمایند: ظالم، ملعون است ما هم به تبعیت از حکم عقل و قرآن و امام می‌ گوییم: «اللهُمَّ الْعَنْ أوّلَ ظالِم ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، وَآخِرَ تَابِع لَهُ عَلَى ذلِکَ»؛

منتها این که این ظالمان، چه کسانی هستند، تعیین آن به عهده تاریخ است، شما باید تاریخ را مطالعه کنید تا آن ها را بشناسید. هر کس می‌ خواهد بفهمد و بشناسد که ظلم‌ کنندگان به اهل بیت رسول، چه کسانی بوده‌ اند و هستند، برود تاریخ را ببیند! تاریخ اسلام هم بنا بر گفته اهل تحقیق، روشن‌ ترین تاریخ‌ هاست. ببینید آن کسانی که به خاندان رسالت ظلم کردند و حقشان را غصب نمودند چه افرادی بوده‌ اند؟! آن ها که امام به حق علیّ امیرالمؤمنین (علیه السلام) را خانه‌ نشین کردند و صدیقه کبری(سلام الله علیها)، یگانه یادگار پیامبرشان را به آن همه مصیبت دچار نمودند چه کسانی بودند؟! مطالعه تاریخ به عهده شما جوانان حقیقت‌جو، حال اگر تاریخ، آن افراد مشخص را نشان داد دیگر گناه ما چیست!

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.