سید حسن هانی در گفتگو با بلاغ(۲)؛

زیرساخت های بومی تاثیر بسزایی بر فعالیت های فرهنگی در فضای مجازی دارد

تاریخ انتشار:
سید حسن هانی گفت: با راه اندازی مراکز داده هزینه های محتواهای ملی کاهش پیدا می کند که می تواند باعث اقبال تولیدکنندگان داخلی محتوای باشد.
دکتر سید حسن هانی

سید حسن هانی، قائم مقام اداره کل توسعه فرایندها و فناوری اطلاعات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار بلاغ، همایش ملی فضای مجازی پاک را باعث تقویت بیشتر فرهنگ استفاده از فضای مجازی دانست و بر آگاهی رسانی بیشتر به نخبگان و عموم جامعه تاکید کرد. بخش دوم این مصاحبه در ادامه درج می شود:
هانی با اشاره به تاثیر زیرساخت های بومی بر فعالیت های فرهنگی گفت: با ایجاد مراکز داده و ارتباطات جدید هزینه های محتواهای ملی کاهش پیدا کرده و سیاست های جدید مبنی بر کاهش و در برخی موارد صفر شدن هزینه های زیر ساختی برای عرضه کنندگان محتوا باعث  اقبال تولید کنندگان و مصرف کنندگان شده و امروزه بیش از نیمی از پهنای باند مصرفی در داخل تولید می شود.همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال های اخیر همیشه مشوق های مناسبی برای موسسات حوزوی در نظر گرفته است و قرار است بطور متوسط سالانه حجم محتوای بومی دو برابر شود.
وی با اشاره به وضعیت فضای مجازی کشور افزود: فضای مجازی، برقراری ارتباط را سهولت بخشیده است. در اینترنت قابلیتهای جذابی در زمینه‌های مختلف وجود دارد که می‌تواند به افراد کمک کند و بطور کلی یک اعتیاد فراگیر تحت عنوان آنلاین(برخط) بودن عمده آحاد مردم را در بر گرفته است. پُر کردن اوقات فراغت یکی  از علل گرایش بالا به اینترنت در میان جوانان ایران است اما وجود  برخی مسائل اجتماعی  و عدم توجه کافی به  ‌آسیب های این محیط؛ استفاده از آن را دچار چالش کرده است. در کل مباحث علمی و نظری فضای مجازی در کشور خیلی باز نشده و نیاز به  آسیب‌شناسی بیشتری دارد و باید از دید فرهنگ خود بار دیگر به این مسائل بپردازیم.
قائم مقام اداره کل توسعه فرایندها و فناوری اطلاعات دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: همایش فضای مجازی یقینا در تقویت  فرهنگ فضای مجازی و آگاهی رسانی به نخبگان و عموم جامعه، و ایجاد جریان مناسب فکری  و ارائه راهکارهای نو برای حل مسائل این فضا  مفید می باشد. همچنین جهت  شناسایی آسیب ها، تهدیدها و فرصت های فضای مجازی کشور نیز موثر بوده و فرصتی است برای کسانی که دغدغه فرهنگی، دینی و مذهبی را دراین  فضا دنبال می کنند.
وی افزود: امروز فضای مجازی دیگر مجاز نبوده و جزو حقایق زندگی ما شده و خیلی از امور ما با این فضا سروکار پیدا کرده است. از سوی دیگر تغییر روش زندگی و وجود زمان های فراغت بیش از گذشته نیز باعث افزایش حضور در این فضا گشته و خلا جدی محتوایی در آن احساس می شود. لذا باید با استفاده مناسب  از ظرفیت ها و فرصتهای فضای مجازی، سعی در پر کردن این  خلأ محتوایی داشته باشیم.

 

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.