دکتر کمال محامدپور در گفتگو با بلاغ (۱)؛

برگزاری همایش فضای مجازی پاک گام بلندی در فرهنگ سازی عمومی است

تاریخ انتشار:
دکتر کمال محامدپور با اشاره به حساسیت های فضای مجازی و تاثیر آن بر زندگی مردم؛ برگزاری همایش فضای مجازی پاک را در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی موثر دانست و بر توجه بیشتر به این مقوله تاکید کرد.
کمال محامدپور

دکتر کمال محامد پور استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار بلاغ به توضیحاتی پیرامون فضای مجازی پاک پرداخت، که بخش اول آن را در ادامه می خوانیم.

برگزاری همایش فضای مجازی پاک و همایش هایی از این قبیل تا چه اندازه می تواند در سالم سازی فضای مجازی کمک کند؟
یکی از راههای مؤثر برای اینکه بتوانیم اهمیت فضای مجازی پاک را به جامعه و مردم اطلاع‎رسانی کنیم، برگزاری همین گونه همایش‎ها و هم فکری‎ها است. در این نشست‎ها، ارائه مقالات و همفکری هایی صورت می پذیرد، که می توان مطالب را جمع آوری،‌ جمع‎بندی و ارائه نمود. از دیگر فواید این است که نتیجه کار نشست های همایش، جمع آوری و تدوین شود و در نهایت به عنوان پیشنهادهایی به مسئولین اجرائی کشور ارائه شود.

لطفا در مورد همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در سومین همایش فضای مجازی پاک توضیح بفرمایید؟
تاکنون دو همایش با همکاری  دانشگاه شریف و شهید بهشتی  برگزار شده که در مجموع بازتاب خوبی داشته است. سومین همایش فضای مجازی پاک در قم توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود و امیدواریم که این همکاری بتواند ادامه پیدا کند و شاهد آثار پربار آن باشیم.

فضای مجازی پاک چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
کسانی که از فضای مجازی استفاده می‎کنند به نوعی یک خلوتگاهی برای خود دارند و به لحاظ حساسیتی که در این زمینه وجود دارد و ممکن است افراد دچار اشتباهاتی شوند؛ لذا بحث پاک یا ناپاک بودن فضای مجازی مطرح می‎شود. این ابزار به راحتی می‎تواند فضایی برای اندیشه و رفتارهای نامناسب را ایجاد کند.  در واقع ما باید ابزاری در اینترنت داشته باشیم که از مسائل نامناسب جلوگیری کند، این بخش به صورت سخت‎افزاری و نرم‎افزاری قابل انجام بوده و البته دائما باید به روز شود و می‎توان آن را کنترل نمود و با برنامه‎ریزی برای آن اقداماتی را انجام داد. بخش دیگر، بخش مغزافزاری یا فرهنگی این فضا است؛ که عبارت است از انجام اقداماتی که بتواند در افراد مصونیتی ایجاد کند تا بهره برداری مطلوب از این ابزار حاصل شود.

راهکار شما برای بهتر شدن فضای اخلاقی و فرهنگی در فضای مجازی چیست؟
کارهایی است که حاکمیت و دولت باید انجام دهند. یعنی باید توجه داشته باشند که بستر و ابزاری را فراهم می‎کنند؛ که از این ابزار برای توسعه‎ی فرهنگی، اجتماعی، رفاهی و اقتصادی کشور بهره برداری می شود. برای مثال, اگر اینترنت با پهنای باند وسیع یا پر سرعت را بیان می کنند؛ باید حواشی کار را هم مواظبت کنند و مسائل امنیتی، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و موضوع نفوذ را هم مد نظر داشته باشند. در به کارگیری فضای الکترونیکی و مجازی, امور لازمی مانند فیلترینگ و کارهای از این قبیل را انجام دهند. مردم نیز باید از خود صیانت کنند و لازمه‎ اش این است که کار فرهنگی انجام شود و مردم را با آسیب‎هایی که فضای مجازی دارد آشنا کنیم و برای مقاطع مختلف از نظر فرهنگی برنامه داشته باشیم.

ادامه دارد ...

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.