دکتر بطحائی در گفتگو با بلاغ (2)؛

ضرورت سرمایه گذاری بیشتر دولت و شورای عالی فضای مجازی در زمینه فضای مجازی

تاریخ انتشار:
دکتر سید محمدتقی بطحائی با تبیین وضعیت فضای مجازی کشور بر ضرورت همکاری بیشتر دولت و شورای عالی فضای مجازی در جهت بهبود وضعیت فضای مجازی تاکید کرد.
سید محمدتقی بطحائی

دکتر سید محمدتقی بطحائی عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و عضو هیئت موسس جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار بلاغ به توضیحاتی در خصوص فضای مجازی پاک پرداخت که بخش دوم آن را در ادامه می خوانیم.

فضای مجازی فعلی کشور را چطور ارزیابی می فرمایید؟
فضای مجازی یک زمین بازی بزرگ است که  دوست و دشمن در آن بازی می‎کند؛ و ما هنوز اوایل کار هستیم. شورای عالی فضای مجازی باید سرمایه‎گذاری‎های زیادی را به طور جدی انجام دهد و دولت نیز همسو با آن باشد. تاکنون فضای مجازی نسبتاً خوب می‎باشد.

آیا تاکنون در جهت بومی سازی فناوری های نوین اقدامات موثری صورت گرفته است؟
بله. ما پروژه‎های زیادی در راستای استفاده از بستر شبکه‎های برق که یک بستر امن می‎باشد و زیر ساخت آن موجود است را انجام دادیم، و پروژه‎هایی برای شرکت مخابرات و وزارت نیرو، برای استفاده‎ فنی از این بستر انجام شده است. این آمادگی وجود دارد، که بستری برای شبکه‎های فضای مجازی مهیا شود، و در این رابطه، نیاز به شرکت‎های دانش‎بنیان است که از نظر فنی، تکنولوژی و همچنین نرم افزارهای مربوطه وارد عمل شوند، که نمونه آن، پروژه طراحی و ساخت مودم‎های انتقال داده پرسرعت پهن باند از روی خطوط برق فشار ضعیف می‎باشد.

آیا از نظر فنی امکان انتقال اطلاعات از طریق کابل برق به جای کابل تلفن وجود دارد؟
بله. در حال حاضر ADSL از طریق کابل‎های تلفن برای مبادله دیتا استفاده می‎شود. در آینده مودم‎های BPLC جای ADSL را خواهند گرفت. در آینده رقیب ADSL همین BPLC خواهد بود که از کابل برق به جای کابل تلفن استفاده خواهد شد.

در صورت فعال شدن این روش انتقال اطلاعات چه چالشها و فرصتهای جدیدی ایجاد خواهد شد؟
چالشی رخ نخواهد داد ولی فرصت های زیادی از نظر شغلی جهت تولید تجهیزات فنی ایجاد خواهد شد و ممکن است بحث یک بستر اینترانت امن پیش بیاید که از لحاظ حریم خصوصی امنیت بالاتری داشته باشد.

آیا زیرساختهای لازم جهت سالم‎سازی و پاک‎سازی فضای مجازی داخل کشور وجود دارد؟
فیلترینگ هوشمند یکی از بحث‎هایی است که مطرح بوده است. البته فیلترینگ به صورت کلی هیچ وقت جواب نخواهد داد. چون در مقابله با آن فیلترشکن‎ها به وجود می‎آیند. ولی اگر فیلترینگ هوشمند وجود داشته باشد که بتواند مانع قسمتی از ناپاکی‎ها شود و از اعمال حرام جلوگیری کند، چیز بدی نخواهد بود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.