استاد جواد محدثی

راهکارهای عرصه پژوهش موفق در حوزه دین

تاریخ انتشار:
هیچ اثری با نقد به کمال نمی‌رسد، نقد مفید و سازنده باعث می‌شود که اثر شناخته و چکش‌کاری شده باشد و نقطه‌ضعف آن مشخص می‌شود.
محدثی

به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین  جواد محدثی در مراسم  سومین دوره عمومی کاربردی دانش افزایی پژوهشی ویژه معاونان پژوهشی واحدهای آموزشی حوزه، که در مجتمع نرجس خاتون در جمکران قم برگزار شد، به محورهای اخلاق پژوهش اشاره کرد و گفت: هر فعالیتی اخلاق خاص خود را دارد مانند تبلیغ و کسب کار، پژوهش هم دارای اخلاقیاتی است که باید برای رشد کمی و کیفی آنها را شناخت.
این پژوهشگر بیان داشت: پژوهشگر موفق کسی است که از اراده قوی و استقامت در راه تحقیق، پرهیز از شتاب‌زدگی و عدم تعصب و نداشتن لجاجت بر روی نظریه، داشتن تواضع علمی در استفاده از نظریه‌های دیگران، داشتن سخاوت علمی، عدم بخل علمی و شجاعت علمی دارا باشد.
وی گفت: شجاعت علمی به معنای ترس نداشتن است، اگر کسی در تحقیقات خود به نظریه‌ای رسیده با رعایت عدم اخلال و بحران  در جامعه آن را در جامعه ارائه کند.
حجت‌الاسلام  و المسلمین محدثی  با بیان اینکه عالَم تحقیق عالَم دانش‌محور است نه شخص محور بیان داشت: پژوهشگر موفق کسی است که نسبت به دیگر محققین و مشاهیر باادب، با وقار باشد و حقوق معنوی سایر محققین را رعایت کند و از سرقت ادبی و علمی پرهیز نماید.
متأسفانه این سرقت علمی و ادبی یکی از مشکلات جامعه علمی  است که در بین محققین شیوع دارد و در این رابطه بعضی افراد آثار دیگران را سرقت می‌کنند و به اسم خود به عنوان مقاله و کتاب منتشر می‌کنند.
این محقق  و پژوهشگر بیان داشت: یکی دیگر از خصوصیات پژوهشگران موفق این است که دارای غرور کاذب نباشد، امانت‌دار و دقت  در نقل مباحث را دارا باشد و  تحقیقات او هدفمند، با برنامه، تاثیرگذار در جامعه و نقدپذیر باشد.
وی ابراز داشت: هیچ اثری با نقد به کمال نمی‌رسد، نقد مفید و سازنده باعث می‌شود که اثر شناخته و چکش‌کاری شده باشد و نقطه‌ضعف آن مشخص می‌شود.  

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.