رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی به گروه های تبلیغی مثبت است/بخشی از مشکلات جامعه وجه فرهنگی دارد
به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام و المسلمن سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دوره آموزشی تعمیق باورهای دینی ویژه ویژه گروه های تبلیغی به سخنرانی پرداخت.
وی ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و ایام فاطمیه و تشکر از بانیان برگزاری این دوره آموزشی، برنامه های این دوره را برشمرد و بر تعاملی بودن آن تاکید نمود.
حجت الاسلام روستا آزاد به ضرورت تعمیق ایمان در جامعه اشاره کرد و گفت: موضوع اولی که با حضور حجت الاسلام دکتر عماد بررسی خواهد شد این است که چطور می توان فعالیت های انبوه تبلیغی که در مناطق مختلف کشور صورت می گیرد با مسائل روز جامعه بویژه تعمیق باورهای دینی مردم همسو نمود؟
وی به علل احتمالی عدم تاثیرگذاری عمیق تبلیغ در جامعه اشاره نمود و اظهار داشت: عدم ارائه مفاهیم و آموزه های دینی به صورت جامع و کامل و اکتفای به مسائل سطحی و در نهایت اقناع سطحی می تواند از جمله عوامل عدم باورمندی مخاطبان باشد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه ما درگیری آن با آسیب های اجتماعی می باشد به ضرورت باورمند کردن مخاطبان اشاره کرد و بیان داشت: بخش بزرگی از معظلات و مشکلاتی مانند مشکل طلاق، مشاجرات خانوادگی، افزایش مفاسد اخلاقی و اجتماعی وجه فرهنگی دارد و یا بر عدم تعمیق باورهای دینی برمی گردد که بخشی از آن مربوط به مسئولیت مبلغان دینی می باشد.
وی ادامه داد: این مشکلات به معنای دلسرد شدن از فعالیت های فرهنگی نمی باشد چرا که اگر این فعالیت هایی که صورت می گیرد نبود، به مراتب وضعیت اسف بارتر می بود بلکه به این معنا است که با توجه به این اطلاعات برنامه ای بریزیم که این فعالیت ها پر اثرتر و پر ثمرتر بشود.
عضو میز تعمیق ایمان و باورهای دینی در ادامه روایت «إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ: آيَةٌ مُحْكَمَةٌ أَوْ فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ وَ مَا خَلَاهُنَّ فَهُوَ فَضْلٌ[1]» از امام موسی کاظم علیه السلام را خواند و توضیح داد: علم بر سه قسم است آیه حکمه که تعبیر می کنند به اعتقادات، فریضه عادله که به باید ها و نبایدها و احکام تعبیر می شود و سنت قائمه که به مسائل اخلاقی تعبیر می شود و به غیر از اینها فضل است درواقع شاید مطلبش این است که چون این سه مورد است که تأمین کننده سعادت اخروی بشر می باشد.
حجت الاسلام روستا آزاد به مسئله محوری به در تبلیغ توصیه کرد و ادامه داد: مبلغان عزیز باید قبل از شروع فعالیت تبلیغی در منطقه ای نیاز های آن منطقه را شناسایی کنند و قبلا بی اندیشند که آیا این مدل تبلیغ مثلا سخنرانی یا نمایشگاه و غیره موجب تعمیق باورها خواهد شد یا نه؟ اگر اینگونه نباشد به اقناع سطحی مخاطبان اکتفا خواهیم کرد و معارف دینی هرگز در جان مخاطبان نخواهد نمود.
وی همچنین در پایان این دوره اموزشی ضمن جمع بندی مباحث مطرح شده به رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی در مورد گروه های تبلیغی اشاره کرد و افزود: سه سال پیش که دفتر تبلیغات اسلامی حمایت از گروه های تبلیغی را در دستور کار خود قرار داد حدود 20 گروه تبلیغی در دفتر ثبت شده است ولی امروزه نزدیک 300 گروه در سامانه دفتر تبلیغات اسلامی ثبت شده است و این نشان دهنده رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به گروه های تبلیغی می باشد.
[1] - اصول کافی، ج1، ص32 .
افزودن دیدگاه جدید