استاد قرائتی؛

تفسیرهای موجود قرآن باید به روز گردند / معضل تعطیلی طولانی مدت حوزه حل شود

تاریخ انتشار:
امروز، عصر هجمه های دشمن نسبت به مسلمانان به ویژه شیعیان است لذا باید حوزه های علمیه بیش از پیش کار و تلاش داشته باشند.
حجت الاسلام محسن قرائتی

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری حوزه، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در چهارمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با عنوان « هجرت مبارک» در سالن همایش های جامعه مدرسین اظهارداشت: امروز جامعه ما با ناهنجاری ها و معضلات مختلفی دست به گریبان است و در شرایط کنونی مردم نیازهای مختلفی دارند که طلاب باید برای رفع این نیازها اهتمام جدی داشته باشند.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه همگان باید در راستای تدبر و تفکر در آیات قرآن کریم کوشا باشند، افزود: تفسیر نور و نمونه برای کودکان و نوجوانان سنگین است به همین علت چکیده تفسیرهای نمونه و نور در قالب‌های ساده برای این قشر نوشته شده است.

وی با اشاره به اینکه نیاز به تفسیر در سطوح مختلف مطرح است، عنوان کرد: اکنون برای دانشکده‌های معماری و پزشکی هم نیازمند تفسیرهای متفاوت هستیم و در مجموع در سطح جامعه به 130 نوع تفسیر متفاوت نیاز داریم.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: اکنون نزدیک به یک میلیون مهندس در عرصه ساخت و ساز کشور فعالیت می‌کنند و یک سوم بودجه کشور به این عرصه اختصاص دارد، اما تا قبل از اینکه بنده به این موضوع بپردازم منبع مطلوبی به منظور تبیین آموزه‌های دینی مرتبط با ساخت و ساز وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه بنده از قرآن،  اصول را استخراج می‌کنم، گفت: طلاب حوزه نباید تعطیلی داشته باشند و از فرصت‌های مختلف به ویژه فصل تابستان برای ترویج آموزه‌های دینی استفاده کنند.

استاد  قرائتی با تاکید بر اینکه قرآن باید به صورت اصول مشخصی به مردم جامعه ارائه شود، تصریح کرد: اینکه قرآن برای هر فردی قابل فهم شود، نیازمند ترجمه با محوریت شعار هیهات منا الذله است و همین تفسیرهای موجود نیز باید هر دو سال یکبار به روز شوند تا بتوانند متناسب به اقتضاء زمان پاسخگوی نیاز جامعه باشند.

وی از وعده‌های کاندیداهای ریاست جمهوری مبنی بر افزایش تولید و اشتغال یاد کرد و افزود: جمهوری اسلامی اگر روی پای خود ایستادگی کند، می‌تواند مقابل هر دشمنی به پیروزی برسد.

استاد قرائتی با اشاره به اینکه بسیاری از مباحث بدون کاربرد را باید از متون درسی حذف کنیم، گفت:هر چند برخی از متن‌های آموزشی ضروری است اما مباحث کاربردی باید جایگزین مباحث غیر ضروری شود؛ صرف داشتن مدرک برای افراد کارایی ندارد.

رئیس ستاد اقامه نماز یادآور شد: گاهی برخی 20 سال در حوزه درس خوانده، اما نمی‌توانند ساعاتی را در مدارس برای دانش‌آموزان سخنرانی کنند به همین علت باید طلابی تربیت کنیم که هنرمند بوده و بتوانند نیازها جامعه را پاسخ دهند.

وی با بیان اینکه هر شهری نیازمند یک مجتهد است، گفت: اگر فردی نمی‌خواهد فقیه شود باید به دنبال مهارت‌های تبلیغی باشد و در راستای ترویج آموزه‌های دینی میان مردم تلاش کند.

این محقق و پژوهشگر علوم قرآنی با بیان اینکه نیاز امروز کشور به 130 نوع تفسیر قرآن ویژه سطوح مختلف می باشد، اظهارداشت: اکنون برای دانشکده‌های معماری و پزشکی هم نیازمند تفسیرهای متفاوت هستیم و در مجموع در سطح جامعه به 130 نوع تفسیر متفاوت نیاز داریم.

وی که در افتتاح طرح « هجرت مبارک » حوزه های علمیه سخنرانی می کرد با بیان اینکه مشکلات هجرت قابل برطرف شدن است، افزود: قرآن کریم در آیات مختلف اهمیت هجرت مسلمانان به دلایل مختلف را مورد تاکید قرار داده است به همین علت علما باید نسبت به هجرت نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

استاد  قرائتی با تاکید بر اینکه اکنون مجتهد مورد نیاز کشور را تربیت نکرده‌ایم، اضافه کرد: افرادی که مجتهد نمی‌شوند، نباید در دروس خارج حضور یابند؛ در عرصه‌های مختلف باید برای استفاده از نقش طلاب سهمیه‌های مورد نیاز در نظر گرفته شود.

رئیس ستاد اقامه نماز خاطرنشان کرد: نهج‌البلاغه  باید در میان دروس حوزوی جایگاه مشخصی داشته باشد تا طلاب به این منبع دینی متوسل و با اندیشه‌های حضرت علی(ع) بیشتر آشنا شوند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.