رفتن به محتوای اصلی

گسترش همکاری‌های علمی و رسانه‌ای میان اداره کل مطالعات فرهنگی و تبلیغی و مرکز مطالعات راهبردی تسنیم

تاریخ انتشار:
در دیدار رئیس مرکز مطالعات راهبردی تسنیم در قم با مدیرکل مطالعات فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، ظرفیت‌های همکاری مشترک در حوزه تولید محتوای تحلیلی، توسعه شبکه نویسندگان، برگزاری نشست‌های تخصصی و تولیدات رسانه‌ای با محوریت مسائل راهبردی فرهنگی‌ـ‌تبلیغی بررسی شد.
1

به گزارش خبرنگار بلاغ،  حجت‌الاسلام اسفندیار، رئیس مرکز مطالعات راهبردی تسنیم در قم و سردبیر صفحه تسنیم حوزه، با حضور در اداره کل مطالعات فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، با اباذر جعفری، مدیرکل این مجموعه، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، ضمن معرفی فعالیت‌ها و ظرفیت‌های دو مجموعه، زمینه‌های تعامل و هم‌افزایی علمی، پژوهشی و رسانه‌ای با هدف تقویت جریان تولید دانش و محتوای تحلیلی در حوزه مسائل فرهنگی و تبلیغ دینی مورد بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام اسفندیار در این نشست با ارائه گزارشی از پیشینه و تجربیات خود در حوزه یادداشت‌نویسی تحلیلی در خبرگزاری‌های مختلف و فعالیت‌های صفحه تسنیم حوزه، به تبیین جایگاه یادداشت‌نویسی در جریان‌سازی فکری و رسانه‌ای پرداخت. وی با اشاره به اهمیت گسترش فعالیت‌های تحلیلی در رسانه‌های تخصصی، نقش یادداشت‌های علمی و مسئله‌محور را در طرح موضوعات مهم، تبیین ابعاد مسائل و ورود دیدگاه‌های کارشناسی به عرصه گفت‌وگوهای عمومی مورد توجه قرار داد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی تسنیم در قم همچنین با معرفی رویکردها و فعالیت‌های این مرکز و صفحه تسنیم حوزه، به ظرفیت‌های موجود در زمینه شناسایی نویسندگان مستعد، آموزش مهارت‌های نگارش تحلیلی و بهره‌گیری از توان علمی طلاب و فضلای حوزه علمیه اشاره کرد.

در ادامه، درباره ضرورت تقویت مهارت مسئله‌شناسی، تحلیل و تبدیل یافته‌های علمی و پژوهشی به محتوای رسانه‌ای متناسب با نیازهای مخاطبان بحث و تبادل نظر شد.

معرفی مأموریت بصائر در مسیر تحقق نظام تبلیغ دانش‌بنیان
در بخش دیگری از این دیدار، دکتر اباذر جعفری، مدیرکل مطالعات فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، ضمن تشریح مأموریت‌ها و برنامه‌های این اداره کل، گزارشی از راه‌اندازی پایگاه مطالعات راهبردی فرهنگی‌ـ‌تبلیغی «بصائر» ارائه کرد. وی با تبیین رویکرد مسئله‌محور این پایگاه، بر اهمیت شکل‌گیری چرخه‌ای منسجم از شناخت مسائل فرهنگی‌ـ‌تبلیغی، تولید دانش راهبردی، انتشار تحلیل‌های تخصصی و بهره‌گیری از این دانش در تصمیم‌سازی و کنش تبلیغی تأکید کرد.

در این چارچوب، بصائر به‌عنوان بستری برای پیوند میان ظرفیت‌های علمی و پژوهشی با نیازهای واقعی عرصه تبلیغ دین معرفی شد؛ بستری که فعالیت آن صرفاً به انتشار محتوای علمی محدود نبوده و در راستای توسعه دانش تبلیغ و کمک به تحقق نظام تبلیغ دانش‌بنیان تعریف شده است.

مدیرکل مطالعات فرهنگی و تبلیغی همچنین با معرفی برنامه‌های جدید این مجموعه، به تشریح اهداف و رویکردهای سلسله‌نشست‌های «تبلیغ‌پژوهی» پرداخت و این نشست‌ها را فرصتی برای طرح مسائل بنیادین تبلیغ دین، گفت‌وگوی علمی میان صاحب‌نظران و بررسی انتقادی تحولات فرهنگی، اجتماعی و ارتباطی مرتبط با تبلیغ دانست.

وی در ادامه، فراخوان تشکیل «شبکه نویسندگان بصائر» را معرفی و بر اهمیت شناسایی و سازمان‌دهی ظرفیت‌های نخبگانی، به‌ویژه فضلای حوزه علمیه، برای تولید مستمر یادداشت‌های تحلیلی و مسئله‌محور تأکید کرد.

تفاهم برای توسعه همکاری‌های مشترک علمی، آموزشی و رسانه‌ای
در پایان این دیدار، طرفین با تأکید بر ظرفیت‌های مکمل دو مجموعه و ضرورت پرهیز از فعالیت‌های موازی، درباره گسترش همکاری‌های مشترک در چند محور به تفاهم رسیدند.

هم‌افزایی میان شبکه نویسندگان بصائر و نویسندگان همکار تسنیم حوزه و فراهم‌سازی زمینه انتشار متقابل یادداشت‌ها و تولیدات تحلیلی، از جمله محورهای مورد توافق بود. همچنین بر استفاده از ظرفیت شبکه نویسندگان تسنیم برای گسترش فعالیت‌های تخصصی در حوزه تبلیغ‌پژوهی و توجه بیشتر به مسائل راهبردی تبلیغ دین تأکید شد.

برگزاری مشترک نشست‌های علمی و تخصصی تبلیغ‌پژوهی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی برای ارتقای مهارت‌های تحلیل و یادداشت‌نویسی اعضای شبکه نویسندگان و برنامه‌ریزی برای تولیدات رسانه‌ای مشترک نیز از دیگر زمینه‌های همکاری مورد تفاهم بود.

دو طرف همچنین بر ضرورت جهت‌دهی این همکاری‌ها به سمت شناخت و بررسی مسائل راهبردی فرهنگی‌ـ‌تبلیغی، تقویت تولید محتوای پژوهش‌پایه و ایجاد پیوند مؤثرتر میان فعالیت‌های علمی و رسانه‌ای تأکید کردند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.